De dukker op over alt, men hvad er det egentlig? Funkishuse eller funkisvillaer, som det også kaldes, er blevet mere og mere populært. Du har måske set de i de varme lande som Dubai, men hvorfor skal vi have det i Danmark? Læs denne artikel og få svaret.

 

Derfor skal du vælge en funkisvilla?

En funkisvilla er kort et sagt en funktionel mulig. Den er som det ses oftest firkantet, som betyder, at alle de fine detaljer som man oftest ser på andre huse er skåret fra. Disse huse er så stilrene og simple, at de bliver utrolig flotte. Du kan se eksempler her.

I mange år har arkitekterne snakker om disse muligheder for at bygge huse, men vi boligejere har altid været lidt skeptiske omkring det. De seneste år viser det dog, at vi har skiftet mening, da flere og flere boligejere vælger disse boliger alligevel.

 

Hvorfor vælge et funkishus?

Der kan være mange fordele ved at få bygget et funkishus som boligejer. Dertil skal det siges, at der er mange former for funkishuse. Du kan både få det som typehus og arkitekttegnet hus. Du kan læse mere om typehuse her.

Hvis du vælger et typehus som funkishus eller funkisvilla vil prisen være betydeligt lavere end et arkitekttegnet hus, da tegningerne er lavet i forvejen. Dertil vil det oftest være endnu billiger med denne forme for byggeri, da boligen er så stilren og simpel, at det vil være billigere og hurtigere at få bygget den.

Det er meget anerkendt, at der er droppet alt pynt på en funkisbolig, som er med til at skabe den stilrene stil. Derfor vil du ikke se funkisboliger, der er overproppet med udsmykning, men derimod jo simplere den er jo flottere vil den generelle arkitekttur være.

Det er både muligt at få funkisboliger i 1 og 2 plan, og derfor giver det utrolig mange muligheder, når du skal have bygget en funkisvilla.

Læs mere om funkisboliger her.